Forstå og forklar din øl

0

Hvad menes der egentlig med brændt læder, tjære og tovværk? Øl-anmeldernes smags- beskrivelser er ofte langt mere fantasifulde end de ingredienser, som er anvendt til at fremstille produktet. Men hvordan kan man sætte ord på sin smagsoplevelse, så samtalepartneren klart forstår, hvad man mener? Her er to gode genveje til at lære kunsten.

Dansk kursus på Bryggerhøjskolen

Bryggerhøjskolen, der meget passende ligger på Carlsbergs gamle grund i København, er nu startet på at tilbyde kurset “Beskriv din øl”. Her kan du lære at formidle oplevelsen af den aroma, smag og mundfornemmelse, der karakteriserer din øl. Med kurset vil man også gerne introducere et fælles øl-sprog, der kan gøre det nemmere at dele erfaringer om de endnu ukendte produkter. Samtidig får du et godt indblik i hvilke proces- og råvarevalg, som kan påvirke det endelige smagsbillede – og hvordan du kan arbejde med dem i din ølbrygning.

Amerikanske kontra europæiske øltyper

I dag er der hundredvis af dokumenterede øltyper og en håndfuld organisationer med deres egne unikke klassifikationer. Øl-traditionerne er naturligvis stærkest i Europa, men nu har brancheorganisationen Brewers Association udarbejdet en amerikansk oversigt over de mange forskellige øl-stile. Med CraftBeer.com Beer Styles og tilsvarende Beer Styles Study Guide får du nogle forskellige metoder og indfaldsvinkler til at beskrive og sammenligne de mange øl, der produceres af små og uafhængige amerikanske bryggerier.

http://www.craftbeer.com/beer-styles

http://www.craftbeer.com/beer-styles-guide

Share.

Leave A Reply