Skæg med vildgær

0

Den mandlige hårvækst er til andet end pynt. Du kan faktisk starte din helt egen mobile gærfarm med et veludvokset fuldskæg – og med lidt ekstra præcision og omhyggelighed kan en lille fransk moustache nok også skrabe an.

Pioneren inden for skæg-øl, John Maier, er brygmester hos Rogue – et legendarisk bryggeri fra Portland i Oregon. Bryggeriet byder bl.a. også på specialiteter som “Voodoo Doughnut Bacon Maple Ale” med smag af bl.a. bacon og ahornsirup, “Pumpkin Patch Ale” og “Wasted Sea Star Purple Pale Ale”.

Gær udviklet fra 9 skæghår

Bryggerier har som bekendt brugt vildgær i øl i århundreder, men redaktionen bekendt er det første gang, at gæren er hentet fra et fuldskæg. John har haft sit imponerende fuldskæg siden 1978, og det har dermed gennemlevet mere end 15.000 bryg. På denne baggrund er det måske ikke den store overraskelse, at der ud fra mikrobiologien på 9 af hans skæghår kunne udvikles en naturlig gær, der er ideel til ølbrygning. Har du lyst til at smage resultatet, kan “Beard Beer” købes via Rogues webshop, men de sender desværre ikke til Danmark.

Ny amerikansk vildøl bølge

Den nye amerikanske “wild ale stile” har også kastet en række andre, interessante produkter af sig. På Dogfish Head Brewery har man fx dyrket vildgær på skind af Delaware ferskner, Mystic Brewing har brygget på gær fra Massachusetts blommer) og Linden Street Brewery har haft gode resultater med den traditionelle San Francisco surdej.

Du kan få mere information om “Beard Beer” på:

http://www.rogue.com/rogue_beer/beard-beer/
http://www.ratebeer.com/beer/rogue-beard-beer/208151/
https://en.wikipedia.org/wiki/Rogue_Beard_Beer

 

Share.

Leave A Reply