All-grain – ægte håndbryg med unikke resultater

0

Ægte håndbryg med optimal kvalitet
For ølentusiaster er der kun én rigtig måde at brygge øl på, og den kaldes all-grain. Er du først begyndt på all-grain brygning, er der ingen vej tilbage. Det er en livslang passion, hvor man udvikler sig selv og resultaterne fra bryg til bryg.

Som med alle andre håndværk er der mange forskellige faktorer, man skal lære at mestre. Smagsnuancerne i det færdige øl afhænger fx af maltens art og kvalitet, humlesammensætningen, brygvandets hårdhed, pH værdien under mæskningen, gærens styrke, iltningsmængden, modningstemperaturen og ikke mindst rengøringen af udstyret.

Ikke sværere end du godt kan starte her
Behøver man at kunne saksesparke og helflugte for at starte med at spille fodbold? Nej vel – og sådan er det også med ølbrygning. Den ædle brygkunst er ikke svær at komme i gang med – den kræver bare en del engagement og slid at lære til perfektion. Så kast dig bare ud på dette trin, hvis du har tid og lyst. Det kræver måske lidt mere udstyr end brygning med beerkit, men du er godt i gang for under 500 kr. Og måske kan du i starten låne dig lidt frem og få gode råd med på vejen, hvis der er en erfaren ølbrygger i omgangskredsen.

Share.

Leave A Reply