Ekstraktbrygning – hjemmebryggernes favorit

0

Ølbrygning med maltekstrakt er en dejlig nem og sikker måde at fremstille godt øl på. Faktisk er det ikke spor sværere end at koge en simpel grøntsagssuppe. Og i modsætning til beerkits har du her selv mulighed for at sammensætte de væsentligste komponenter og dermed præge stilen og kvaliteten i det færdige bryg.

Vælg selv maltekstrakt og humle og skab din egen øl
Du vælger fx selv kombinationen af maltekstrakter, humletyper og gær, hvor længe humlen skal koge med osv. Med andre ord kan du skabe din helt egen øl på en hjemmestrikket opskrift – eller du kan vælge mellem de tusindvis af fremragende opskrifter, som andre allerede har haft succes med (og måske endda pynte lidt på dem også).

Maltekstrakt er nemmere at styre end malt
Når du brygger med maltekstrakt i stedet for malt, springer du nogle trin over i processen. Mere præcist slipper du for mæskning og filtrering af urt. Ud over at spare tid og besvær gør det også brygningen mere enkel og sikker, men du får til gengæld ikke helt den samme smagsfylde og -kvalitet som med semi-grain eller all-grain brygmetoderne.
Du skal dog stadig koge malten med humle, og det giver dig mulighed for selv at kontrollere humlesmagen og -intensiteten i det færdige bryg.

Share.

Leave A Reply