Øllets gavnlige virkning

0

I 2014 satte Rocket Brewing Company igen fokus på øllets velsignelser med hypen omkring “The Problem Solver”. Men vi ved det jo allerede – øl gør dig angiveligt mere kreativ. Nu kan du imidlertid blive endnu klogere på øl-konsumets lyse sider med en infographic og en dybdeborende artikel om forskellen på øl og kaffe.

Alkohol producerer bedre idéer

Kort sagt fremmer alkohol (indtil en vis grad) kreativiteten, mens kaffe øger energien. Det er der nok ikke så meget nyt i. Men nu har forskere ved University of Illinois i Chicago undersøgt fænomenet grundigt. Deres undersøgelser dokumenterer, at når du efter et par øl bliver mindre fokuseret, fordi det nedsætter din “arbejdshukommelse” (korttidshukommelse), og du begynder at bekymre sig mindre om, hvad der sker omkring dig. Og det kan dette være særdeles befordrende for at åbne op for nye idéer.

Øl baner vej for Eureka øjeblikket

Forskningen viste også, at det bedste tidspunkt at snuppe en øl (eller to) er, når du søger efter en indledende idé. Ved at mindske arbejdshukommelsen, giver alkoholen din hjerne bedre mulighed for at skabe dybere forbindelser. Forskerne fandt blandt andet ud af, at omkring 5 sekunder før du har et såkaldt “eureka øjeblik”, hvor du “ser lyset”, er der en stor stigning i alfa bølger, der aktiverer netop de dele af hjernen, der skaber indsigt. Disse alfabølger er forbundet med afslapning – hvilket så samtidig kan forklare, hvorfor du ofte får gode idéer, mens du går/løber en tur eller står under bruseren.

Læs mere om de interessante øl-åbenbaringer i blog-indlægget: ” Coffee vs. beer: which drink makes you more creative?”
https://medium.com/@mikaelcho/coffee-vs-beer-which-drink-makes-you-more-creative-f7fcb3b786b1

Er din hjerne mere visuelt orienteret, kan du se en infographic baseret på artiklen her:
http://en.ilovecoffee.jp/posts/view/79

Share.

Leave A Reply