Trin for trin vejledning til ølbrygning med beerkits

0

Brygprocessen kan variere lidt alt efter hvilket beerkit, du har købt, men som regel skal du blot følge disse enkle trin:

Forberedelse

  1. Start med at læse den medfølgende instruktion grundigt.
  2. Rengør alt udstyret – sådan rengør du dit ølbrygnings-udstyr

Klargøring af malt

  1. Varm maltbøtten i vandbad i ca. 5 minutter for at gøre maltekstrakten flydende
  2. Kog 3-4 liter vand i en kedel/gryde og hæld det i gærspanden
  3. Hæld den flydende maltekstrakt i gærspanden
  4. Tilsæt ekstra sukker (eller erstat dette med “enhancer”), hvis det er angivet i opskriften – og rør godt rundt, så det hele opløses og blandes
  5. Efterfyld med vand til den angivne totalvolumen (varierer mellem 7-24 liter)

Gærtilsætning

  1. Mål sukkerindholdet med et hydrometer ved 20 grader og noter tallet (det bør svare til det Boil Gravity – BG – der er angivet i opskriften).
  2. Tilsæt tørgæren direkte i gærspanden, når temperaturen er korrekt (typisk omkring 20-25 ºC). Og rør rundt igen.
  3. Sæt gærlås fyldt med vand på gærspanden.

Gæring

  1. Gæringen går i gang inden for det første døgn og varer normalt 3-10 dage – hold godt øje med aktiviteten og sørg for, at der hele tiden er tilpas med vand i gærlåsen
  2. Når der ikke kommer flere bobler i gærlåsen, tager du en ny måling af sukkerindholdet ved 20 ºC. Træk resultatet fra din tidligere måling og divider med 7,6. Resultatet er lig med alkoholprocenten. Læs mere om hvordan du udregner alkoholprocenten i dit hjemmebryg!

Flaskning

  1.  Når gæringen er stoppet i gærspanden, skal øllet tappes på flasker og eftergære, så der dannes CO 2. Der skal derfor tilsættes lidt sukker før tapningen. Det kan ske på to måder:A. Opløs den sukkermængde, der er angivet i opskriften, i væsken i gærspanden (stik gerne indholdet over på en anden gærspand først, så du får siet bundfaldet fra)B. Fordel den opløste sukkermængde ligeligt på det antal flasker, du skal fylde.
  2. Tap derefter dit bryg på rengjorte flasker og sæt kapsler på – Sådan rengør og desinficerer du bedst dine ølflasker

Lagring

  1.  Lad øllet lagre ved stuetemperatur i en uge, og derefter 2-4 uger ved ca. 10 grader (nogle øltyper – især de mørke og stærke – er først på toppen efter et par måneders flaskelagring).
  2.  Nyd dit øl i godt selskab!
Share.

Leave A Reply