Kaffe

0

Det behøver ikke være væselkaffe til 10.000 kr. per kg hver gang. Ganske almindelig god kaffe kan også løfte en stout/porter og andre mørke øl til nye højder.

Du får den bedste aromaeffekt, hvis du kommer kaffen i øllet under lagringen på eftergæringsspanden (altså inden flaskning som ved tørhumling). Den teknik bruges fx til Ølfabrikkens “Kaffeporter”, Mikkellers “Beer Geek Breakfast” og Alesmiths “Speedway Stout”. Lader du derimod kaffebønnerne koge med urten, bevarer du mindre af smagen og duften.

Dosering: 50 gr. groftmalede kaffebønner til 2025 liter øl giver en god og ikke for kraftig kaffearoma- og smag. Lav ½ liter stempelkandekaffe – eller lad kaffebønnerne trække i ½ liter koldt vand et døgns tid (filtrer kaffegrumset fra) – og tilsæt så ekstrakten et par dage inden flaskning.

Share.

Leave A Reply