Mange flere muligheder med både malt og maltekstrakt
Med semi-grain brygmetoden bygger du endnu et lag på kvalitetsniveauet i forhold til brygning udelukkende med maltekstrakt.
Du har stadig et enkelt og stabilt udgangspunkt i maltekstrakten, men får med anvendelse af rigtig malt også helt nye muligheder for at variere smagen og sætte dit eget præg på øllet. Du bliver så også nød til at mæske malten, men for inkarnerede ølbryggere er det netop i mæskningen og humletilsætningen at kunsten ligger.
Mæskning og humling gør forskellen
Selv om det kræver lidt mere rengøring og tid, er der al mulig grund til at bevæge sig ind i semi-grain og all-grain brygningens forjættede land. De helt oplagte fordele er muligheden for at kunne sammensætte opskrifter ud fra ‘løse’ råvarer og samtidig opnå en væsentlig kvalitetsforbedring. Rent udstyrsmæssigt behøver der ikke at være den store forskel, men brygger du ofte, vil du få stor glæde af lidt ekstraudstyr som flere gærspande, en kølespiral etc.